Tandläkaren

Idag var det dags för en återkontroll av tanden som fick sig ett slag för 1½mån sedan plus att det skulle vara en vanlig årskontroll oxå idag för T. Tanden som fått sig en smäll var helt ok men däremot fann de ett litet hål i den innersta kindtanden som måste lagas. T har nåt de kallade "mineralblablabla" som gör att det är bruna flävkar på de innersta 6-årständerna. Det är att något inte har blivit helt rätt när tänderna bildades och detta bruna är då inte lika tåligt som vit emalj, utan är mkt skörare. Så det hade inte med dålig tandborstning att göra.

Så om några veckor ska T till tandläkaren för att laga det lilla hålet.

I morgon är de hockeyträning för C vilket han längtar till. I em ska vi göra en sak som han längtat efter länge.... äta pizza!! Han var såååå ledsen för några dagar sedan för att vi aldrig äter pizza =) Så idag blir det av!

Kompisen som skulle sovit över här hos T, vågade inte utan åkte hem vid 23 på kvällen. Men nu har hon provat på det iaf.

Ha en skön helg!
Kramisar från oss

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hockey och skridskoåkning

Idag var det dags för Caspers andra hockeyträning. Halv tio infann vi oss i ishallens omklädningsrum. Massa barn och dubbelt så många föräldrar gjorde det aningen svårt att hitta en plats där han kunde ta på sig sin utrustning. På kom utrustningen till sist och ut på isen bar det med klubban i högsta hugg. Lite som bambi på hal is då han hade lite problem med att hålla reda på både kroppen, skridskorna, klubban och pucken men han kämpade på och mot slutet började det arta sig.
Vi hade inhandlat ny hjälm och nya handskar till honom, köpte halskrage och armbågsskydd begagnat, insåg dock att han behöver en vattenflaska med "sugrör" då gallret på hjälmen försvårade drickande väldigt mycket, krångligt att knäppa upp alltihopa bara för några klunkar vatten, så flaska blir nästa inköp! Sen är det bara benskydd vi ska få tag i begagnat oxå så han kan vara med på matcherna.

När träningen var avklarade åkte vi till stallet för att mocka till de tre hästarna. Sen hem o äta lite lunch. Därefter gick taxin till Tindras kompis som vi skulle hämta upp för att fortsätta färden till ishallen ytterligare en gång. Då var det allmänåkning och skridskor skulle på på tre barn, var lite som på löpande band... Efter drygt en timmes åkning och lite fika åkte vi hem.

Casper blev då besökt av sin kompis som ville leka. De var här en stund innan kompisens mamma hämtade dem för att gå ner till lekplatsen en sväng. Det blev bestämt att Casper skulle sova över hos kompisen och var bara hemma och hämtade en väska med lite kläder mm.

Här hemma blev det bestämt att Tindras kompis skulle sova över här... ja herregud vilken röra. Så nu är det tjejkväll här hemma med mys till Stjärnorna på is ikväll och så får vi se om Tindras kompis vågar sova här, det är nämligen första gången hon sover borta.

Trevlig lördagskväll önskar T & C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()